WE LEAD BY EXAMPLE

De regelgeving voor elektrische steps in Amsterdam

Het is bijna niet voor te stellen wanneer je in steden zoals Antwerpen of Berlijn bent dat de elektrische step in Amsterdam nog niet is toegestaan. Of naja, bijna niet. Er zijn een aantal e-steps die wel al zijn toegestaan. Deze hopen wij binnenkort aan ons assortiment toe te kunnen voegen. Rijd jij op een elektrische step in Amsterdam die nog niet is toegestaan, dan loop jij het risico op een fikse boete.

Je mag namelijk wél de weg op wanneer de step door RDW is goedgekeurd als bijzondere bromfiets. Dat houdt in dat je je dus aan dezelfde regels moet houden als bromfietsers.

Vanaf de zomer van 2019 is het in Amsterdam verplicht om een helm te dragen wanneer jij op een scooter zit. Dit geldt voor alle scooters, dus ook met een blauw kenteken. Dit betekent dus ook dat de elektrische steps die wél zijn toegestaan aan dezelfde regels moeten voldoen. In Amsterdam mag je dan ook nog maar op een aantal fietspaden rijden met jouw elektrische step.

De elektrische step in Amsterdam in drie vragen

Is de elektrische step in Amsterdam verboden?

Nee, niet alle elektrische steps zijn per definitie verboden in Amsterdam. Er zijn namelijk een aantal soorten toegestaan door de RDW als bijzondere bromfiets. Alle andere modellen zijn wel verboden. Wanneer jij in Amsterdam op jouw elektrische rond rijdt, kan jij hier dus een fikse bekeuring voor krijgen.

Waar moet je rijden met een elektrische step?

De elektrische steps die wel zijn toegestaan in Amsterdam moeten zich aan dezelfde regels houden als die gelden voor de bromfietsers. Voor de Amsterdammer betekent dat dat je op de meeste plekken in de hoofdstad op de autobaan moet rijden.

Welke regels gelden nog meer voor de e-step?

De elektrische steps die zijn toegestaan moeten voldoen aan dezelfde regels die gelden voor de bromfietsers. Dit betekent in het kort dat je verplicht bent om een helm te dragen en natuurlijk nooit wanneer je beschonken bent op een elektrische step mag rijden.

Waar moet je in Amsterdam rijden met een elektrische step of andere bijzondere bromfiets

Binnen de ring van Amsterdam moet je op de autoweg rijden, op een aantal fietsbaden na. Verder moet je altijd een helm dragen. Het zou zo kunnen zijn dat de elektrische steps die wel zijn toegestaan op de openbare weg, weer niet zijn toegestaan op de fietspaden die de uitzonderingen soms zijn.

Quote 2

‘Eindelijk een elektrische step die toegestaan is in Nederland’.

Julia de Hen
Quote

‘Ik had een aantal vragen over het gebruik van mijn elektrische step en ik werd geweldig geholpen’

Salman Khan
Openingstijden

Maandag – Vrijdag

09:00 ~ 19.00

SATURDAY

09:00 ~ 17:00